Geschiedenis

Zwemschool De Hoefsevonder Totaal vierde in juni 2012 het twintig jarig bestaan. Al ruim twintig jaar kunnen kinderen er hun zwemdiploma halen, zijn er zwemlessen en allerlei bewegingsactiviteiten voor volwassenen en ouderen en sinds 2009 kunnen ook kinderen met een autisme-stoornis er zwemlessen volgen. Reden te meer om dit jubileum uitgebreid te vieren in een feestelijke week, samen met alle bezoekers en medewerkers.

Margreet en Gerard Tibosch zijn in 1992 gestart met een tweede tak naast hun melkveebedrijf; zwemschool De Hoefsevonder. In de loop der jaren zijn zij gestopt met het melkveebedrijf en is de focus volledig op de zwemschool komen te liggen. Aan het begin had de zwemschool slechts één grote kleedkamer en een klein team medewerkers, maar in die twintig jaar tijd is het uitgegroeid tot een bedrijf met een groot en toegewijd team medewerkers en geniet grote naamsbekendheid in Berlicum, 's-Hertogenbosch en ruime omstreken.

In die ruim twintig jaar hebben er verschillende ontwikkelingen plaats gevonden. De twee belangrijkste hiervan zijn de uitbreiding van het bedrijfspand, waarbij een extra kleedkamer is ontstaan en de wachtruimte bijna driemaal groter werd. Dit zodat ouders nog comfortabeler kunnen wachten op hun kinderen. De andere ontwikkeling is het aanbieden van zwemles voor kinderen met een beperking. Dit heeft ertoe geleid dat kinderen met een aan autisme verwante stoornis als ADD, ADHD of PDD-NOS ook hun zwemdiploma kunnen halen bij De Hoefsevonder Totaal.

Naast de verschillende ontwikkelingen die plaats hebben gevonden bij De Hoefsevonder Totaal, hebben een groot aantal kinderen kunnen genieten van hun zwemlessen en uiteindelijk het in ontvangst mogen nemen van een zwemdiploma A, B of C. In ruim twintig jaar tijd hebben zelfs zoveel kinderen hun zwemdiploma behaald, dat in het feestjaar 2012 een mijlpaal is bereikt: het 10.000ste zwemdiploma is uitgereikt.

Om alle activiteiten rondom De Hoefsevonder Totaal op de voet te kunnen volgen raden wij u aan onze website in de gaten te houden en ons te volgen op social media als Facebook, Twitter en Google+.

Twitter

Facebook